lördag 3 september 2011

Dagens ungdom...?


Alla pratar ju så illa om dagens ungdom , att vi inte vet hur vi ska bete oss och att vi bara förstör.
Men hur fan ska vi kunna veta hur vi ska bete oss när de finns minst lika många vuxna som inte vet hur man ska bete sig.

Som till exempel nu står de på aftonbladet att några vakter misshandlade en kille utanför en bar, det pratas alltid om att ungdomar alltid slår ner varandra och bara förstör, men vuxna gör det minst lika mycket, dom gillar bara att skylla ifrån sig på sånna som är yngre.

Det snackas om att "dagens ungdom" inte lär sig så mycket i skolan , att skolan har blivit sämre, men de är de vårt fel, eller är de dom vuxnas , som lär oss sakernas fel...hmm...?
Det är dom vuxna som lär oss hur vi ska bete oss , vad vi ska göra och inte göra. Varför får många ungdomar skit för sånt som dom vuxna lär oss?

Det är så höga krav på ungdomar nu , har man 4 fel på ett prov så är man dålig i skolan, får man 1000 kronor i månaden så är man bortskämd & borde betala mat och allt själv, klarar vi inte att få ihop tillräckligt med poäng till gymnasiet så får vi inget jobb.
Allt står på spel, så varför prata mer skit än vad som egentligen är nödvändigt?

Jag erkänner , dom flesta är inga änglar, bråkar, förstör, och gör väldigt mycket onödiga saker, men vi lär oss ju av de vi ser på tv och läser om , vilket oftst är om vuxna.

hm, värt att tänkas på?

 -Du är vacker som du är, du måste vara som du var.
Det är knappast fel på dig, det är fel hur världen är idag
Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra
för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar-




3 kommentarer:

  1. Det är rätt typiskt att vuxna i alla tider alltid talar illa om ungdomar, de unga på 1700-talet fick nog också höra att de var odugliga osv... ;)
    Vad gäller skolan så är det absolut de vuxnas fel. Eftersom jag precis börjat lärarprogrammet (även fast jag ska ha hand om förskolebarn) så börjar jag ju bli lite insatt och grejen är att det är en ny lärarutbildning, så vi som börjat nu är de allra fösta att gå den. Förhoppningsvis får vi lite nya perspektiv och kan göra skolan bättre. Tyvärr hjälper ju inte det dig eftersom vi inte är färdiga förrän om några år. Dessutom finns det ju en gubbe i politiken du säkert hört talas om (som jag inte tänker kalla vid hans rätta namn utan jag tycker Umbridge passar mycket bättre!) som vill att ungdomar ska plugga mycket hårdare och få 110% rätt på alla prov + en massa annan skit. Vad blir följden då? Deprimerade ungdomar. Lyckat!
    Det är skitjobbigt att vara tonåring med alla krav, därför får du inte för en sekund glömma bort att du är helt perfekt som du är! Vore du annorlunda vore du ju inte Matilda :)
    Kram på dig kära kusin!

    SvaraRadera
  2. Hoppsan du fick visst en hel uppsats av mig, haha!

    SvaraRadera